Ghostaus on uusi Ex-tari

by - helmikuuta 17, 2018


Muistatteko sen ajan, kun pohdittiin tekstiviestillä jättämisen moraalisia tarkoitusperiä? Tekstarilla, eli ex-tarilla jättäminen nähtiin suhdeprotokollan ehdottomana pääpahana, johon tukeutuvat olivat ihmiskunnan alinta pohjasakkaa ja saivat palaa helvetin liekeissä koko loppuelämänsä.


Nyt kuitenkin Extiviestillä dumppaaminen kuullostaa jo ajattelevaiselta tämän ilmiön tiellä, jota kutsutaan ghostaamiseksi. Törmäsin termiin vähän aikaa sitten, ja päätin ottaa asiasta selvää. Ghostaus tarkoittaa siis jonkun ihmisen täydellistä ghostaamista, eli ollaan, kuin toista ihmistä ei olisi olemassakaan. Nimensä mukaan muututaan aaveiksi. Tätä esiintyy erityisesti tilanteissa, jossa on kaksi ihmistä, jonkin asteinen suhde ja kyvyttömyys jättää toinen asian mukaisella tavalla.

Tuntemattomuus tämä ilmiö ei tosin varmasti monelle ole, sillä en usko että on kovin montaa ala-asteen käynyttä ihmistä, jolle tälläinen ignooraaminen  tai yleinen ulkopuolelle jättäminen olisi tuntematon temppu. Ilmeisestikin jotkut valioyksilöt ovat vain päättäneet uuden deittailu-aikakauden aikana, että se mikä toimi 8-vuotiaana, voi ihan yhtä hyvin toimia 25-vuotiaana. Simple as that. Aikuistestissä opit, että vanhat kikat kannattaa kierrättää eikä jättää sinne lelukoppaan!

Itse en ole ghostauksen uhriksi joutunut viime aikoina, mutta eräs ystäväni kylläkin. Hänen tapauksessaan mies hävisi kuin pieru saharaan. Yhteiset sovitut tapaamiset unohdettiin ja jopa tekstaaminen tuntui olevan tälle ihmiselle yhtäkkiä täysin mahdoton tehtävä.
Yhdessä sitten pohdittiin ja analysoitiin ja yritettiin selvittää, mihin sairaalaan kyseinen yksilö on viety ja missä hänen mahdollinen hautaustoimistonsa sijaitsee, sillä me siihen hänen käyttäytymiseen tietenkin että mahtaa olla kuollut.
Ei, kuollut hän ei ollut. Täysissä sielun ja ruumiin voimissaan oltiin, ja tietenkin me (kyllä miehet, naiset ratkovat jokaisen suhdekiemuran aina kokonaisen kanalauman avulla, ettäs tiedätte) sitten heittäydyimme ghostbustereiksi ja vaadimme selitystä tälle katoamistemppuilulle. Jostain tämä mies sitten repi viimeiset ylpeytensä rippeet ja kertoi, että hän yritti tällaista kikkaa, että jos hän ei laita enää viestiä tai ole yhteyksissä ystävääni, ystäväni ehkä omatoimisesti unohtaisi koko 6kk suhteen, sekä tämän miehen olemassa olon,  ja voisi siirtyä eteenpäin elämässään ilman suurempaa draamaa.


Mahtavintahan tässä kaikessa ghostaamisessa on se ajatus, että ajatellaan toisen tunteita. Kun Herra x päättää, että nyt riittää, hän päättää heittäytyä Äiti Ammaksi olemalla kertomatta, että suhde on nyt ohi. Ei riitaa, ei draamaa, ja tämä on ilmeisestikin sitten jonkin tyyppinen win-win-situaatio sitten. Mitä suhteiden filantropiaa.

Mielestäni tämähän johtaa vain yhteen ainoaan loogiseen ratkaisuun: kun jättämisestä ei vaivauduta kertomaan edes tekstiviestillä, on ghostauksen uhrin jatkettava elämäänsä eteenpäin niinkuin mitään ei olisi koskaan tapahtunutkaan.

Siis mitään eroa.

Koska mitään selkeää merkkiä ei ole siitä, että suhde tosiaankin on päättynyt, mielestäni sitä voin ihan hyvin jatkaa, vaikka sitten yksipuolisesti. Joten jos tunnistit yllä olevasta kuvauksesta joutuneesi ghostauksen uhriksi, tässäpä ohjelista siitä, kuinka menetellä tästä eteenpäin: 

1. Jatka yhteisen tulevaisuutenne suunnittelua. Suunnittele tulevia häitänne sekä lastenne nimiä. Koska tyyppi ei kuitenkaan vastaa, sinulla on täysi päätäntävalta kaikkiin tärkeisiin asioihin, mahtavaa! Nauti siitä. Lähettele hänelle kuvia tulevista lapsistanne, joita olet luonut kuvanmuokkausapliikaation avulla, sekä luonnoksia tulevien häiden budjetista. Kerro myös, että hänen vanhempansa ovat luvanneet maksaa kaiken.

2. Käyttäydy mustasukkaisesti, sillä ettehän ole eronneet. Jos näet hänet esimerkiksi ravintolassa uuden deitin kanssa, järjestä kohtaus, heitä juomat ghostaajan päälle ja selitä deitille, kuinka hän on treffeillä varatun kanssa. Ghostaaja ei voi tätä mitenkään puolustella, koska hän tietää varsin hyvin, että missään vaiheessa mitään eroa ei ole toteutettu eikä toimeenpantu, eikä varsinkaan puollustella deitilleen tapahtunutta sillä pelkää saavansa pelkurin maineen.

3.Eroa itse ghostaajastasi. Loppujen lopuksi elämä varsin yksipuolisessa suhteessa käy ehkä turhankin vapaamieliseksi, joten saadaksesi suhteen päätökseen, on sinun ilmoitettava ghostaajalle polkujenne haarautumisesta. Ilmoita, kuinka jotenkin sinusta vain alkoi tuntua siltä että tienne olivat alkaneet erkaantua. Teillä ei tunnu olevan enää yhteisiä puheenaiheita, eikä kommunikaatiokaan ole pelannut molemmin puolisesti. Lisäksi ette ole harrastaneet seksiäkään enää aikoihin.

Siksi nyt lähetät tämän ex-tarin ja ilmoitat, että suhde on ohi.

Ps. tää ei johdu musta vaan pelkästään susta.



You May Also Like

0 kommenttia

jätä kommenttia!