Kuinka saada ystäviä aikuisena?

by - helmikuuta 14, 2019

 


Ystävänpäivä, 14.2. Romanttisia aamubrunsseja, suuria rakkauden eleitä, kalliita ravintolaillallisia ja rakkauden tekoja lakanoissa. Näin ainakin, jos olet parisuhteessa ja asut Jenkeissä. Kuitenkin Suomessa ystävänpäivänä kuuluisi juhlia  ja muistaa myös ystävää, ystävyyttä.

Vielä vuosi sitten näihin aikoihin en ollut saanut juuri yhtään ystävää asuinpaikkakunnaltani jokseenkin epätoivoisista yrityksistäni huolimatta. Toki pari opiskelukaveria olin saanut yliopistolta, mutta heidänkin elämänsä oli hyvin erivaiheissa kun minun, joten vapaa-aikani koostui lähinnä Netflixistä, poikaystävästä ja kelloon tuijottelusta. Olin jo valmis hyväksymään yksinäisen ylhäisyyteni ja kruunaamaan itseni yksinäisten marttyyrien kuningattareksi, kun viimein viime syksynä päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja hankkia ystäviä lähempää kuin 150km säteeltä.

Kuinka siis saada itsesi ympärille loistelias ystäväpiiri? Tietenkään tällaiset asiat eivät tapahdu omalla painollaan vaan sinun on oltava valmis uhraamaan hieman omaa vapaa-aikaasi, uskottavuuttasi ja rahaasi: mutta kaikki uhraukset ovat sen arvoisia, sillä vastapainoksi saat iloa, naurua, hyviä tarinoita ja pari lisäkiloa! Luottakaa minuun; olen tehnyt tämän jo usean kerran ja vain pari kertaa se on todella toiminut!




1. Paras paikka löytää ystäviä on tunkeutua juhliin, kotibileisiin, polttareihin, poikaystävän saunailtoihin, opiskelijabileisiin tai mihin tahansa missä on muita hengittäviä homo sapiensseja! Kukaan ei tule sinua sieltä kotoa hakemaan, varsinkaan jos olet niin säälittävä ettet tunne ketään. Älä usko mitään typerää Cosmopolitan-huttua siitä, että ystäviä saa parhaiten sieltä, missä vietät jo muutenkin aikaa: kukaan ei halua alkaa juttelemaan kanssasi kesken reidenloitontaja-sarjan. Ja BTW: jos vietät siellä jo niin paljon aikaa, mikseiköhän kukaan ole koskaan tullut ystävystymään sinun kanssasi?! Niin.

2. Älä pelkää mennä paikkoihin yksin: yksinäisyys pakottaa sinut etsimään seuraa, Jos hankit jonkin wingfriendin, joudut vain illan päätteeksi toteamaan, että uusien ystävien sijaan sait taas kuunnella hyvänpäivän tuttusi sepostuksia uudesta fitness-perse-parsakaali-harrastuksestaan sekä siitä Petestä, joka ei koskaan soittanut, vaikka lupasi. 

3. Paras tapa yksin ollessasi on tietenkin löytää jokin oman henkinen porukka, jonka muut henkilöt ovat jo keskenään ystäviä. Tällöin uuden ihmisen yllättävä pölähtäminen keskuuteen voi ollakin piristävä ruiske, eikä epäilyttävän stalkkerin saapuminen hyvin alkaneeseen illanviettoon.



4. Mukaudu uuden, orastavan ystäväporukkasi toimintamalleihin, olivat ne kuinka erikoisia tahansa. Esim. raivoaggressiiviseen tissutteluun ja bingoperjantaihin on ihan ok osallistua, koska koskaan ei voi tietää miten ilta päättyy! Näihin toimintohin sinun tulee sitoutua alusta alkaen, sillä paras tapa tutustua toisiin on pienessä hiprakassa voiton kiilto silmissä.

5. Ole itse aktiivinen, mutta älä tunkeileva! perustakaa yhteinen Whatsapp-ryhmä ja keksikää yhteistä tekemistä juuri teidän porukalle, johon kaikki ovat valmiita sitoutumaan. Esimerkiksi meillä tällainen tekeminen on juhliminen ja bingo. Kuten Atriakin sanoo: aina on hyvä sää juhlia! Tai bingota.
Oleellista on se, että pääsette tutustumaan toisiinne muutoinkin kuin vain humalan turvin silloin tällöin opiskelijatapahtumissa tai tyky-päivillä. Tai no, ainakin pääsette tutustumaan.

Näin. Ystävien löytäminen yli 25-vuoden iässä tuntuu olevan monille täysi mahdottomuus, enkä ihmettele. Monilla on jo vakiintuneet porukat, poika-ja tyttöystävät tai ehkäpä jo perhekin. Ystävien olemassaoloa ei todellakaan älyä tai arvosta, ennen kuin niitä ei enää ole lähettyvillä. Ja vaikka itse panostan jokaiseen ystävyyssuhteeseeni paljon, ei se tee tekemättömäksi sitä, että ystävien löytyminen myös läheltä, omalta paikkakunnalta on todella tärkeää yksinäisyyden vastalääkettä.
...Ja aina silloin tällöin, kun tähdet ovat kohdillaan jallupullossa, voit törmätä muutamaan valioyksilöön, joiden takia elämäsi ei enää olekaan ihan niin tylsää ja tavanomaista. Eivätkä perjantai-iltasi ole enää mitään ilman Bingoa.





You May Also Like

0 kommenttia

jätä kommenttia!