tyttöjen ilta vs. poikien ilta

by - tammikuuta 12, 2018

Perjantai, perjantai, millin perjantai...

Näin mun sisäinen kello aina ilmoittaa mulle, että viikonloppu on saapunut. Maailman raskaimmalla mainosvärssyllä.



Thanks. 


Mutta tosiaan, tänään on  perjantai, ja sen kunniaksi olemme päättäneet kokoontua kanasten kanssa kotkottamaan, sillä kun sielu kaipaa virkistystä, p*skan jauhantaa, vatvomista ja tonkan viiniä, on aika suunnitella tyttöjen ilta!


"Kuulinko siilin aivastuksen..?"

Koska itse olen aikamoinen 007 ja minulla on jonkin verran myös miespuolisia ystäviä, ajattelin nyt hieman pistää omia havaintojani vertailuun siitä, kuinka tyttöjen ilta ja poikien ilta eroavat toisistaan. Tässä siis täysin hypoteettinen asetelma empiirisistä havainnoistani:


18.00

Tytöt: Paikalle saavutaan täsmälleen oikeaan aikaan. (paitsi se yksi kaveri, joka on aina vähintään 2h myöhässä.) Mieluiten jopa hieman ajoissa, niin että jää aikaa todella vaihtaa rauhassa kuulumiset. (Todellisuudessa saavuit paikalle, koska et malta enää pysyä erossa viinistäsi ja haluat kertoa emännälle, miten Kirsti loukkasi tunteitasi viimeviikolla,  ennen kuin hän itse saapuu paikalle.)

Pojat: äijjät saapuu paikalle. Omat kaljat kylmään ja isännän jo valmiiksi kylmät kiertoon. Änäri tai fifa päälle- kaikki istumaan sohvalle pelaamaan. Joku kysyy missä Jorma on, joku kertoo että jonkun kiisun luona. Keskustelu loppuu siihen.


18.30
Tytöt: kaikki ovat saapuneet ja alkumaljat maistettu (paitsi sinulla, koska mielestäsi oli hyvä idea ottaa alkuhömpsyt ennen muita, jotta olisit rennompi) ja nyt vaihdetaan kuulumisia. Kerrotaan kaikki perusarjen tylsyydet, kunnes möläytät kysymyksen, jota sinkut pelkäävät ja johon pariutuneet eivät malta olla vastaamatta: "mitenkäs se kaikkien rakkauselämä sujuu?"

Pojat: pelataan fifaa. Kolmannet kaljat auki.


19.00

tytöt: ollaan siirrytty pöytään, jonne emäntä on pistänyt parastaan: esillä kolmea eri kanasalaattia, gluteenittomia piirakoita, vegaanisia pikkunaposteltavia ja tietenkin erilaisia raakakakkuja ja siemenkeksejä. Hyvä balanssi on on oltava: makrot kuntoon niin se 12 annosta ei tunnu missään!

Pojat: joku ehdottaa, että tilataan pizzaa. Joku tilaa pizzaa. Fifa jatkuu. Viidennet kaljat aukeaa.



20.00

tytöt: nyt ollaan siinä pisteessä, että paluuta ei enää ole. Viinistä on juotu puolet ja olet huolissasi, saatko tarpeeksi hyvän pöhinän, sillä vielä ei tunnu missään. Mähän voisin vaikka ajaa autoa!

Eikä haittaa, ettei mulla ees oo ajokorttia. 

Olohuoneessa ollaan kollektiivisesti keräännytty noitavainoamaan jotain vanhaa yhteistä tuttuanne ja joku heittää psykoanalyysia toisten parinvalinnoista. Onhan hän käynyt kaksi kurssia psykan opintoja. Lukiossa.

Pojat: pizzat saapuvat. Syödään. Joku kysyy, onko Jormasta kuulunut edelleen mitään. Toinen vastaa että ei. Joku kommentoo "ääiiijjääää". Fifa jatkuu.



21.00
tytöt: Joku ehdottaa juomapeliä. Neljä haluaa pelata, Loput eivät. Seuraavaksi taistellaan, mitä peliä pelataan ja millä säännöillä. Peliksi valikoituu party-Alias ja säännöksi että on juotava niin monta kertaa kun meni oikein. Parin kierroksen jälkeen kukaan ei muista, mitä aluksi sovittiin ja juomakriteeriksi riittää enää se, että olet mukana. Ei ole enää sääntöjä, on vain luonnon laki. This. Is. Spartaa! 


Pelistä jättäytyneet tunkeutuvat tässä vaiheessa vessaan kohentamaan meikkejään ja kehumaan, kuinka luonnollisen kaunis toinen on. "Voisimpa mä olla yhtä nätti ku sä!" "Mut sähän oot!" vastaa toinen kontour-palettinsa takaa. Ehkä muutama kyynel.  Varo maskaraa.


Pojat: fifaa. Joku ehdottaa juomapeliä, joku huutaa "äijääääääät". Kaikki kerääntyvät pelaamaan juomapeliä. Lukuisia kaljoja avautuu. 



22.30

tytöt: joku huomaa että kello on jo vaikka mitä, ja kohta pitää lähteä keskustaan, enää puolitoista tuntia aikaa! Kaikille syntyy kollektiivinen tarve korjata jo kerran juhlatällinkiin pistettyä naamaansa, ja joku hiipii kaverin kanssa emännän vaatekaapille. "Sillä on vaa niin paljon kivempia vaatteita ja kenkiä kun mulla."

pojat: Fifaa. Kaksi kaveria on jättäytynyt joukosta ja harjoittelevat kulmassa Oasiksen wonderwall-kappaleen alkeita. Eihän sitä ikinä tiedä, jos vaikka tästä upeasta taidonnäytteestä olisi hyötyä tänä iltana mimmimarkkinoilla...




23.30


tytöt: Nyt kun kaikki tuoksuvat Sokoksen kemppariosastolta ja ovat änkeytyneet tuubisukkaan, on aika tilata taksi ja siirtyä keskustaan juhlimaan: tilataksin tilauksen jälkeen Kirsti päättää ilmoittaa, että aikoo sittenkin kävellä, koska hänen yksi kaveri tulee tuohon ulos ja vaan nopeesti vaihdetaan kuulumiset, mä tuun kyl sit sinne samaan paikkaan teijän kaa! 
No, ihan sama, ei me sitä Kirstiä oltais kuitenkaan jaksettu enää yhtään enempää.

Toinen päättää, että vielä on nopeesti syötävä jotain että jaksaa juoda tanssia!
Kolmas meikkaa. Edelleen.
Neljäs tekstaa poikaystävälleen, kuinka rakastaa tätä ihan älyttömästi ja ajattelee sitä koko illan tehdessään vastuuttomia ratkaisuja!
Viides itkee nurkassa, eikä kenelläkään ole  mitään hajua miksi. Vielä. 50/50 mahdollisuudet, joko siksi ettei saanut Tinder-matchia ja siksi kukaan ei rakasta häntä, tai siksi että viini loppui liian aikaisin.
Kuudes saa hermoromahduksen, koska olisi halunnut saada ryhmäkuvan ja nyt se on liian myöhäistä. Kuinka nyt kukaan saa tietää ja olla kateellinen siitä, miten kivaa meillä on?!
Taksin tilannut panikoi eteisessä ja yrittää saada kaikkia kokoontumaan ja laittamaan kenkiä jalkaan. Takkeja ei oteta, koska nythän on talvi ja eihän siellä voi olla kovin pitkiä jonoja.
Ulos selviydään 23.59.

pojat: fifaa. Joku kysyy, monelta baariin. Toinen vastaa "äijjääääää". Kaikki suihkauttavat Axea eteisessä ja käydään vahaamassa tukat. Kaikki lähtövalmiina 23.40. Jorma odottaa jo taksissa.


You May Also Like

0 kommenttia

jätä kommenttia!