Mitä nainen haluaa?

by - maaliskuuta 23, 2018

(varoitus: voi sisältää sarkasmia ja pieniä määriä paljastuksia naisten ajatusmaailmasta) 

Luin tässä vähän aikaa sitten mielipidekirjoituksen siitä, kuinka naisille ei kelpaa tänä päivänä mikään. Kirjoituksessa valaistiin meitä lukijoita muunmuassa erinäisillä havainnoilla siitä, kuinka miehen tulee olla jokaisen naisen mielestä "todella sporttinen, katseenkestävä ja muodikaskin". Parjaukselta ei jäänyt uupumaan edes miehet: oli ilmeisen ok olla sinkku, jos olet nörtti tai nössö. Mutta tavallinen, kiltti mies, kun  sekään ei kelpaa. Pitää olla renttu, haluttu, mölyapina, supersankari. Kun tavallisillekaan tytöille ei tavallinen mies kelpaa, uhkaa meitä tulevaisuudessa sukupuutto, koska naiset ovat alkaneet vaatia liikaa eivätkä siksi enää pariudu. 


Tämä artikkeli sai minut ensin todella huvittuneeksi ja jopa hieman provosoiduin sen yksioikoisesta 
 tyylistä kuvailla naisia ja miehiä, mutta sitten aloin miettimään:  mitä naiset todella haluavat kumppaniltaan? 


Kun tyttöjenilloissa istumme ja hörpimme kyykkyviinejämme ja alamme nousujohteisissamme avautumaan omista preferensseistämme, on gallup varsin monivivahteinen. Toisille ehdoton preferenssi on parta, toisille pitkä tukka. Toisille nämä piirteet ovat täysi turn off ja sen sijaan etsitään miestä, jolla on ananastukka ja pillifarkut. Toisille tämä tyyli tuo pienen määrän kyykkyviiniä takaisin suuhun ja tuodaan esiin sellainen miestyyppi jolla on maanläheinen duunarilookki. Toiselle pieni rasvaprosentti ja vatsalihakset ovat turn on, toisille pieni daddy-päkki on vain plussaa. 

Kaikesta tästä voisikin päätellä, että emmehän me naiset osaa edes päättää kollektiivisesti, mikä se juuri oikea, kuuma, absoluuttinen nollapiste on sille täydelliselle Herra Dreamylle! 

Voi meitä naisia, kun ei edes tällaista osata päättää!

Vai voisikohan tämä erilaisten mieltymysten kirjo olla vain luontoäidin ja evoluution tapa taata tyttökavereiden välinen ystävyyden jatkuvuus silloinkin, kun joku seurustelee? "Ettei nyt vain tuo pirkko tule ja vie minun miestäni?!"
Ken tietää. 

Mutta sen sijaan me kyllä tiedetään, mitä me ei haluta. Jos vilkaiset paikkakuntasi Jodelia, löytyy sieltä loputtomia listoja otsikolla "turn offit miehessä/naisessa". On sinne listattu asuinpaikkaa, ulkonäköä, opiskelualaa, yleisiä ällöttäviä tapoja sekä se, tykkääkö kissoista vai koirista vai onko enemmän possu-ihmisiä. Sieltä sitten jokainen mies tai nainen voi käydä lukemassa kuinka hyvin osuu tähän listaan ja ahdistua. Turn offeja löytyy ilmeisesti meistä jokaisesta. 


En kuitenkaan tunne ketään naista, jonka turn on-listalla olisi ollut "mölyapina" tai "kaikkien muiden mielestä pantava". Ehkäpä tällaiset preferenssit joltain löytyvätkin, tiedä häntä. Kuitenkin taitavat olla aika marginaalissa. Eikä meistä kovin moni varmaan myöskään halua sellaista miestä, kuka kirjoittelee ympäri internettiä yleistyksiä naisista, jotka eivät pidä edes paikkaansa. Siitä tulee vain valitettavasti ruikuttava kuva. Ei, ei me haluta ruikuttajiakaan.  

Mitä me sitten halutaan? 

Kun kyykkyviinit on juotu puoleen pulloon, tulee useammalle aihetta läpikäyvälle valaistumisen kokemus siitä, mitä mieheltä haluaisi. Toki pitää olla komea, mutta kauneushan on katsojan silmässä. Mutta me halutaan mies, joka kuuntelee. Mies joka osaa puhua tunteistaan. Mies, joka välittää, on luotettava, rehellinen, hauska, ehkä joskus jännittäväkin. Palvoo maata jalkojesi alla ja on kiitollinen siitä, että saa juuri olla sinun kanssasi. Ei siihen listaan usein kuulu mölyapinat tai edes ne rentutkaan.

Miehillä on ehkä ollut vuosituhannet etuoikeus määrittää sitä, mitä he haluavat naisista  ja ovat saaneet leikitellä naisten ulkonäöllä, käytöksellä ja naiseuden käsitteellä. Tasa-arvon nimissä siihen on tullut muutos; myös naisilla saa olla toiveita, jopa kokonaisia vaatimuslistoja siitä, mitä mieheltään /naiseltaan haluaa, ennen kuin päättää hänen kanssaan pistää hynttyyt yhteen siinä toivossa, ettei niitä lusikoita tarvitsisi lähteä ihan samana jouluna vielä jakamaan.
 Järkyttävää, eikö?

Joten jos nyt vielä tätä lukiessasi mietit, että mitä me naiset haluamme, niin tässä ainakin yksi paljastus: 

Me halutaan ihan itse päättää, mitä me halutaan. 



  

You May Also Like

2 kommenttia

  1. Tiedätkö mikä ongelma on miehessä joka omaa kaikki nuo taidot mitä luettelit kuuntelemista, tunteistaan puhumisesta ja muista?
    Sellaiset miehet päätyvät ystäviksi, ainakin oma kokemus on osoittanut näin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi!
      Ikävä kuulla, että sulla on ollut tuollaisia kokemuksia, ja pohdinkin, kuinka minun pitäisi tähän vastata. Ainut asia, minkä voisin antaa vinkkinä, on ehkä ottaa ystävyys naisen(?) kanssa mahdollisuutena tutustua naissukupuoleen ja ehkä näin päästä ymmärtämään lähemmin sitä, mitä se nainen haluaa ja toivoisi mahdolliselta puolisoltaan. Ystävyys siis on todellakin mahdollisuus, vaikka siitä ei poikisi juuri tuon ihmisen kanssa sen kummempaa, ketään kun ei voi pakottaa rakastumaan toiseen :)

      Poista

jätä kommenttia!