Voiko Tinderistä saada parisuhdetta?

by - huhtikuuta 13, 2018

(varoitus: voi sisältää pieniä määriä ironiaa, henkilökohtaisuuksia, pekaanipähkinää sekä kokemusasiantuntijuutta)

Niin, tätä kysymystä olemme me ihmiset miettineet aikojen alusta lähtien.

Tai no, ainakin tinderin aikana. The time of tinder.

Itse olen nykyisen siippani Tinderin avulla itselleni siepannut, ja kolmen vuoden jälkeen tässä sitä edelleenkin yhdessä ollaan.Voin siis täydellä kokemusammattilaisen statuksellani kertoa teille rakkaat rakkauden etsijät: kyllä, tinderistä voi löytää parisuhteen.

Se ei kuitenkaan ole helppoa.




Joidenkin lähteiden mukaan ihmiset hakeutuvat Tinderiin etsimään ainostaan ns. panoseuraa. Kuulen myös usein, että Tinderissä on liian helppo heittää kaveri ö-mappiin vain sen profiininsa perusteella, tai vielä pahempaa, kuvan perusteella. Ihmisistä tulee pelinappuloita, ja usein myös itse Tinderiin käyttökokemuksena viitataan termillä "pelata". 
Jos kuitenkin olet saanut houkuteltua tinder-verkkoosi sievoisen määrän kannattavia siippaehdokkaita, alkaa  väistämättä hiljainen myhäily mätsien välillä; pareja on kerätty kuin  sukupuolitauteja, mutta kun ne on saatu mätsättyä, ei kumpikaan koskaan aloita keskustelua. Ja ne jotka sen aloittavat, osottautuvat usein täysin erilaisiksi, mitä olisit toivonut. Ei, ei tullut verkkoon Disney-prinssiä, ei taiteilijasielua sixpäkillä varustettuna, ei valkoista ratsua ja jättimunaa.  Äh, surkea sovellus, miksei se tarjoa minulle rakkautta ensi pyyhkäyksellä!?



Tinder ei kuitenkaan mielestäni eroa erityisemmin arkielämän kohtaamisista; arjessa ja juhlasakin me swaippaamme ihmisiä vasemmalle (vai oliko se oikealle?) sen mukaan, herättävätkö he meissä kiinnostusta vai ei. Emme tee sitä tietoisesti, mutta teemme sitä kuitenkin. Koska Tinder on käyttökokemus ja siinä olet tietoisesti läsnä, saattaakin kokemus olla erityisen herkkä ajatukselle siitä, että tässä sitä nyt tuomitaan menemään ihmisiä ilman kummempaa syytä. Vaikka teemme sitä jatkuvasti ja kokoajan arjessakin.

Ja sitten ne hiljaiset mätsit: kuinka monta kertaa olet arjessa mennyt kertomaan vastaan kävelevälle ihmiselle tuosta noin vain että "oletpa soma/komea, voitaisiinko joskus tavata?".
Niin, et varmaan kovin usein. Tai jos olet, et luultavasti ole näiltä napapiirivyöhykkeiltä kotoisin.
Ajattelemme, että kun ne nyt on siinä näytöllä  sitten somasti rivissä, niin tottakai niille kaikille pitäisi puhua. Mutta jos asiaa alkaa miettimään, niin emmehän me tosiaan normaalistikaan tuntemattomille noin vain lähde lepertelemään, vaikka silmäpeliä tai lupaus isosta valkoisesta ratsusta  saattaisikin olla!


Kuinka sitten lähestyä sitä potentiaalista kumppania ja saada se mahdollisesti treffeille? Mielestäni paras tapa on ehdottomasti vain aloittaa keskustelu rohkeasti sen tyypin kanssa, kuka sinua kiinnostaa, olit sitten mies tai nainen. Älä turhaan mieti aloitusta, mutta esimerkiksi jo surullisen kuuluisaksi aloitukseksi muodostunut "moi:)" ei kanna keskustelun kannalta kovin pitkälle eikä juuri herätä kiinnostusta niiden kymmenien muiden "moiden:)"  joukossa, trust me. Tämä  "moi:)" ei toimi baarissa, joten ei se toimi Tinderissäkään, yleensä. 
Jälleen: mieti, mitä sanoisit toiselle ihmiselle IRL ja pääset jo pitkälle. Kysy ihmiseltä jotain liittyen hänen profiiiliinsa, kehu kuvaa tai esittelyteksistä. Mutta ei mitään liian ulkonäkökeskeistä tai creepyä, kukaan ei varmastikaan halua treffailla oman elämänsä psyko-Eliasta.

...Ja kyllä, esittelyyn kannattaa laittaa tekstiä, sillä pelkkien emojien käyttö viittaa vahvasti siihen että olet joko kirjoitustaidoton tai ihmislapsi.



Joidenkin tutkimusten mukaan on todennäköistä että olemme tavanneet ihmisen, jonka kanssa tulemme päätymään yhteen, ennen 23. ikävuottamme. Jos tavoitteenasi on siis saada Tinderistä muutakin kuin seksiseuraa, voit selata matsejäsi ja miettiä, onko näistä joku sellainen, kenet tunnet jo ennestään, tai olisiko teillä joku yhteinen tuttu (tässä vaiheessa ota yhteyttä FBI-ystävääsi , joka kyllä selvittää tarvittavat taustatiedot). 
Näin esimerkiksi kävi minun ja J:n kohdalla: en ollut ajatellutkaan koko miestä vuosiin, ja ensimmäinen mielikuva mikä hänestä muistui oli Bieber-tukka, äärimmäinen antaumuksellisuus laiskotteluun, sekä jo tuntomerkiksi muodostuneet ainaiset futis-kuteet. Toisen mahdollisuuden antaminen kuitenkin kannatti, varsinkin, kun Bieber-kampaus oli poissa.

Futiskuteet ovat ja pysyvät.

Jos teillä on jotain  yhteistä jo alusta alkaen, tulee molemmille helpotuksen tunne siitä, että tässä ihmisessä on jotain tuttua. Ihmiset usein etsivät kumppania, jossa on jotain samaistuttavaa; vaikka sanotaan että vastakohdat viehättävät, on yhteisten asioiden löytäminen äärimmäisen tärkeää, kun haluat muodostaa parisuhteen.  Rohkeimmat uskaltavat myös tavata täysiä ventovieraita, mutta muista silloinkin pirauttaa FBI-ystävällesi ja selvittää, ettei kyseessä ole sarjamurhaaja.
Tai vielä pahempaa, vegaani. 


Noniin, ehkäpä näissä oli nyt joitain omia hyväksi havaitsemiani vinkkejä, joilla edetä ajassa Tinderin. Listaa voisi jatkaa vielä vaikka kuinka, mutta tyydytään nyt tältä erää näihin.
Ja muistakaa, että kokemusasiantuntijaan kannattaa aina luottaa!



Kuvat: Pinterest


You May Also Like

0 kommenttia

jätä kommenttia!