näitä asioita stressaamalla paremmaksi aikuiseksi

by - huhtikuuta 20, 2018

(varoitus: sisältää suuria määriä sarkasmia ja huonoja elämänohjeita) 

Muistatko sen ajan ennen täysi-ikäisyyttä, kun ainut asia mitä haaveilit oli olla täysi-ikänen? Aikuinen, vailla rajoituksia ja kieltoja. Päivät pitkät unelmoitiin että "sitten kun olen täysi-ikäinen" ja mietittiin, miten sitten kaikki on niin paljon paremmin ja siistimpää ja hauskempaa ja kaiken kaikkiaan paljon vapaampaa ja rennompaa.

No eihän siinä niin käynyt.



Aikuisuuden myötä olen älynnyt, että ainoa tapa selvitä alfa-aikuisena muiden joukossa, on stressata. Ja tällä tarkoitan, että stressata kaikkea mahdollista. Ja myös kertoa siitä kaikille mahdollisille ihmisille. Jakaa aikuisuuden epistolaa niin, että kaikki muutkin ymmärtävät, että ei sen aikuisuuden ja täysi-ikäisyyden porttien takana ole  auvoisaa autuutta, ehei. Siellä on loputon määrä stressattavia aiheita, ja mitä enemmän stressaat, sitä parempi aikuinen olet!
Stressattavien asioiden määrällä kilpaillaan muiden alfa-aikuisten kanssa ja se voittaa, jolla on kaikista kurjimpaa.
Tässäpä siis minun vinkkini parhaisiin stressin aiheisiin, kerää vinkit ylös ja ala sinäkin stressaamaan niin kuin kunnon aikuinen:

Opiskelut/työ

Stressaako projekti tai viikonlopun työvuoro? Saatko tarpeeksi aikaan vai vositko tehdä vielä vähän lisää? Oleellisinta opiskeluista tai työstä stressaamisessa on se, että stressaa mahdollisimman paljon etukäteen. Mieti jo viikkoja aikaisemmin sitä, kuinka neljän sivun essee pitäisi saada valmiiksi ja aikaa on enää vain 5 kuukautta!!  Nykynuorisoa lainanten: SOS.
Ja muista erityisesti stressata asioista silloinkin, kun olet ns. "vapaalla". Vapaalla lainausmerkeissä koska eihän nyt hyvä ihme kukaan oikeasti voi olla "vapaalla", kun on niin paljon stressattavaa! Viikonloppuna ystävien seurassa muista muistuttaa itseäsi jatkuvasti siitä, että tälläkin hetkellä voisit olla tekemässä jotain oikeasti tuottavaa ja hyödyllistä. Kesäfestareilla älä ajattelekaan rentoutumista, sillä sinunhan pitää tuntea huonoa omatuntoa siitä, että alunperin pyysitkin töistä vapaata tälle viikonlopulle, tämmöiseen turhuuteen, ja nyt työporukkasi ei millään selviä kesäviikonlopusta ilman sinua.

älä säkään rentoudu tänä viikonloppuna!

Terveys 

En tiedä teistä, mutta minulla ainakin on jonkin tyylinen pakkomielle stressata joka ikistä pienintäkin kehonmuutosta joka kropassani tapahtuu. Oli kyse sitten rypystä, ripulista, uudesta luomesta tai epäilyttävästä kohoumasta kaulassa, on se täysin taattu, että nyt sitten stressin kautta paniikkin ja äkkiä!
Terveydessä stressaamisessa tärkeintä on tietenkin itsediagnosointi. Hakeudu samantien oireen kanssa interwebbiin ja ala googletella. Muista hieman avittaa hakutuloksia kirjoittamalla hakukenttään esim. "kyhmy + kaula+ syöpä". Näin saat varmasti useammankin stressiä ja pakokauhua aiheuttavan diagnoosin, joiden avulla varmasti pääset kiinni siihen joka aikuisen oikeuteen eli omasta terveydestäsi valittamiseen!
Ja jos mikään ei ole  ulkoisesti vialla, ei sinun todellakaan tarvitse ottaa rennosti: Aladinia lainaten sinulla on kokonainen uusi maailma googlettamatta kun vain kirjoitat hakukenttään  "sisätauti + sairaudet".

Found all the fucks, better pick them up


Someaktiivisuus 

Jos sinusta tuntuu siltä, että olet jo stressisi stressannut ja ei ole enää mitään muuta stressattavaa, niin älä huokaise helpotuksesta, sillä aina löytyy lisää syytä stressiin! Nimittäin sosiaalinen media ja sen tuomat paineet ja vastuu näyttää mahdollisimman menevätä, aktiiviselta, rikkaalta, sosiaaliselta ja upealta kaikin puolin.  Jos sinua ahdistaa, ettei sinulla ole varaa pitää yllä sosiaalista statustasi, niin anna vain tuon tunteen viedä, mikä olisikaan sen kamalampaa!
Muista lukea paljon erilaisia provokatiivisia facebook-keskusteluita ja blogi-kirjoituksia, jotta stressikäyräsi nousevat huippulukemiin: oma suosikkini on Tuomas Embusken blogi.  Tämän jälkeen siirry instagramiin: selaile siellä 16-vuotiaiden tyttöjen kuvia jotka omistavat viisi autoa, 25-vuotiaan kehon ja 54 miljoonaa seuraajaa. Joko ahdistaa? Syvemmälle vaan! Katso videoita fitness-tähdistä, kuvia Helsingin high lifestä ja hyvin toimeen tulevista samanikäisistä aikuisista. Oleellista on ruoskia itseäsi sellaisella sisällöllä, mitä tiedät että itsekin voisit saavuttaa jos et olisi niin huono ja surkea ja laiska ja kaikin puolin huono aikuinen.  Ai et halua itse olla sellainen ihminen mitä some meille tyrkyttää? Ei se ole oleellista, vaan oleellista on vain se, että saat itsellesi täysin ja totaalisen riittämättömän olon täysin turhasta ja merkityksettömästä ja meitä koskemattomasta sisällöstä,  jonka jälkeen on taas helppo stressata pienemmistäkin asioista!

Joten jos nyt vielä luet tätä, ja sinulla ei ole huolen häivää, niin otappa vinkki vitonen ylös ja ala säkin stressaamaan niinkuin jokainen kunnon aikuinen!









You May Also Like

0 kommenttia

jätä kommenttia!