Mitä alennuskolttusi yrittää sinulle kertoa?

by - joulukuuta 28, 2017

On taas se aika vuodesta, kun vaatekaupat kaivavat karmeimmat kolttunsa kaapeistaan, iskevät niihin -50% laput ja odottavat ihmettä. Nimittäin joulun jälkeiset alennusmyynnit.

Alennusmyyntejä kannattaa toki hyödyntää, sillä niistä löytyy usein hyviä tuotteita kohtuuhintaan. Esimerkiksi laadukkaita kosmetiikkatuotteita kannattaa ostaa alennetuin hinnoin, sillä ovh näillä tuotteilla on yleensä Suomessa turhan korkea.

Mutta kuten elämässä yleensäkin, myös alennusmyynneistä tulee löydettyä silloin tällöin sattumia, joita ei missään olosuhteissa suositella raahattavaksi kotiin.

Koska minulla on ehtymätön muotimaku ja mielipide mm. kaikkeen, kokosin tähän omat henkilökohtaiset suosikkini, joihin törmäsin aleissa. Olen myös parhaani mukaan pyrkinyt selvittämään, mitä mahdollinen suunnittelija on ajatellut näitä luomuksia tehdessään, tai mitä hän on vaatteellaan halunnut meille sanoa.




1) Tyllihiha-"unelma" 


On vaikea ymmärtää, minkä takia kukaan ikinä koskaan haluaisi ostaa vaatteen, jonka runko viestii mukavuudesta ja hihat juhlavasta 1890-luvusta?  Ehkäpä asun suunnittelija ajatteli, että on hyvä varautua tilanteeseen kuin tilanteeseen, juhlaan ja arkeen. Ja mieluiten vielä samaan aikaan... 


2) Käsittämättömät tekstit kutikuti-kankaalla 


...pilvi tanssija?

...joku uusi harrastus, kenties?

En todellakaan ymmärrä, miksi näihin muutenkin jo akryylia kuhiseviin tekstiilihirvityksiin pitää tunkea tekstiä, mikä tekee paidasta täysin ostokelvottoman? Tekstit ovat yleensäkin yhdistelmä toisistaan riippumattomia sanoja, kuten "inspire tomato", "rain bicycle", "idk yes"  tai "love cardio".
 Ehkäpä suunnittelija on halunnut paitansa pysyvän kaupoissa mahdollisimman pitkään?


3) käsittämättömät tekstit, joista et saa selvää



Omaa otsikkoani reflektoiden: en todellakaan tiedä!

Ilmeisesti enää paidan tekstin ei tarvitse merkitä mitään, kunhan se vain muistuttaa tekstiä. Itse en uskaltaisi tätä paitaa ostaa, sillä nuo kiemurat voivat muodostaa yhtälailla sanan "Passion", "Bowling", Rowhlgl" tai "penis".
Komeuden kruunaa värien eleganssi: vastavärit.


4) jätesäkkikangas-takki glitterillä


...Juuri saamamme tiedon mukaan, Michael Jackson kääntyi haudassaan ja haluaa takkinsa takaisin!

Koska mikään muu ei sano yhtä hyvin Glamour kuin vuoritettu, kiiltäväpintainen kangas, joka parhainakin päivinään muistuttaa lähinnä sateen kastelemaa pressua napeilla. Jos siis koet syvää tarvetta näyttää uutena vuotena juhlavalta jätesäkin sisukselta, on tämä tuote todellinen must have juuri sinun vaatekaappiisi!


5) Samettinen turtleneck 



"Jos Steve Jobs olisi ollut gay..."

Ei vaan. Tämä paita on jo hieman parempi, mutta siltikin kaatuu kategoriaan "jätä  kauppaan tai kadu myöhemmin". Paita olisi ehkä jopa puettava, ellei se muistuttaisi liikaa Marco Bjuströmia ja koko Butsibumin lavaste ja puvustus-tematiikkaa läpi ysärin.
Sametti on selkeästi kangas, joka yrittää tunkeutua takaisin muotimaailmaan vaikka väkisin, sillä ilmeisesti uudet cooleimmat bloggarit ja muotisuunnittelijat eivät joutuneet elämään 90-luvulla. On kuitenkin olemassa raja, jota ei ylitetä, (tai tässä tapauksessa aliteta) ja se on muoti ennen vuotta 1994.


6) Vihaviestit paidoissa



Tuntuu, että palaan jatkuvasti näihin teksti-paitoihin, miksiköhän? 

Passiivis-aggressiiviset kehoitukset paidoissa ovat kuin sisustuksen "live, love, laugh"-tuotteet: ne eivät merkitse kanssaeläjille mitään, ovat yhtä syvällisiä kuin Kylie Jenner, ja ne ovat kamalia. Yksinkertaisesti kamalia.  Jos koet, että jopa pukeutumisesi on viestittävä ympärillesi vihamielistä ja luontaantyöntävää viestiä, lopeta deodorantin käyttö ja käytä prisma-uggeja.



7) Cruella De Vil goes puuma



On olemassa hienoja tekoturkiksia, ja sitten on olemassa tämä.

Jälleen kerran, hämmennyn pahasti tuotteen viesitstä: mikä on tarkoituksesi? Itse rakastan eläinkuoseja, mutta miksi ommella ne muotoon, jossa kehosi näyttää 50kg suuremmalta ja hiki virtaa jo ensimmäisellä askeleella, sillä tekstiili on viimeeksi hengittänyt vuonna 1666.
Ilmeisesti (puuma-vibasta huolimatta) takin tarkoitus ei ole viestiä seksikyyttä ja eläimellisyyttä, vaan jotain muuta. Ehkä suunnittelija vain todella vihaa eläinkuosia. Tai puumia. Toisaalta, ainakin se nostattaa karvat pystyyn...

Tässä nyt muutamat lempparit, mitkä eivät tarttuneet mukaan aleista. Toivottavasti te löydätte parempia löytöjä kuin minä.








You May Also Like

0 kommenttia

jätä kommenttia!