Mistä tiedät olevasi aikuisuuden kynnyksellä?

by - joulukuuta 20, 2017

VAROITUS: sisältää sarkasmia ja pieniä määriä huumoria.


Tätä kysymystä on pohdittu aikojen alusta asti. Vastausta siihen ovat etsineet niin alkuihmiset, renessanssin suuret vaikuttajat sekä aikamme suurimmat filosofit. Itse olen empiiristen havaintojen jälkeen tullut lopputulemaan siitä, mitkä merkit osoittavat, että olet todellakin karistanut lapsuuden jäljet ja teinivuosien virheet taaksesi:

1) Päihteet
Monet varmasti muistavat ne ajat, kun khuuleinta oli kehuskella sillä, kuinka kokenut päihteiden käyttäjä olet, vaikka todellisuudessa kokemuksesi olisivatkin rajoittuneet pariin saunaoluseen perheen mökillä ja passiiviseen tupakointiin nuorisotapahtumissa.

Nykyään asiat ovat ehkä toisin, sillä tunnistat olevasi aikuinen, jos vakuuttelet ystävillesi polttavasi vain viihteellä. Todellisuus voi olla jotain muuta mutta aikuisuuden ehkä tärkein komponentti, terveys, on vaalittavaa valuuttaa etkä missään nimessä halua sitä vahingoittaa, tai ainakaan antaa sellaista kuvaa muille. Viihteellä käyt tietenkin vain juhlapyhinä ja silloinkin otetaan maltillisesti. Kenenkään ei kuitenkaan tarvitse tietää, että joulukalenterisi tänä vuonna on viinitonkka, jossa on sopivasti lasillinen jokaiselle 24 päivälle.


aikuinen herää jo 7 aamulla syömään kaurapuuron, höystettynä itsekeräämillään mustikoilla. 


2) muoti ja shoppailu

Teinivuosien H&M sekä GT:n  moniväriset toppivillitykset ja tissivyöt ovat jääneet taka-alalle, ja nykyään lähinnä kauhistelet, minkälaisia vaatteita nuoriso päällään kantaa. Jos olet viimeisen vuoden aikana kauhistellut teini-ikäisten paljaita nilkkoja, on sinulla luultavasti toinen jalka aikuisuudessa.
Itse pyrit ostamaan vain laadukkainta alennusmyynneistä, pääominaisuutena mukavuus sekä käytännöllisyys. Jos takki sopii kesään, syksyyn ja talveen, pitää vettä, lunta ja suojaa UV-säteilyltä, on se must have, joka sopii myös niin arkeen kuin juhlaan. Huomaat myös yhä useammin vilkuilevasi kodinhoito- ja siivousosastoille. Kenties siellä olisi jokin uusi siivousrättimalli, joka pyyhkisi täydellisesti uudet valkoiset huonekalusi, jättämättä pintaan raidan raitaa?

jokainen aikuinen hankkii jouluksi tyylikkään perinnekuusen


3) musiikki
Parasta mitä musiikkibisnes on sinusta viimeeksi tarjonnut on  ysäri.  Radiohitit ja spotify-listat kuullostavat korvaasi yhdeltä pitkältä mongerrukselta jossa on jokin outo biitti taustalla ja biisin loppupuolella puikot ottaa joko Elastinen, Nikke Ankara tai Mikael Gabriel. Et myöskään osaa nimetä yhtään artistia, sillä kaikki nimet muistuttavat  joko numero-kirjain-yhdisteistä salasanaa tai koostuvat suomalaisista etunimistä.  Et myöskään ymmärrä, kuinka tubettajat voivat olla suosittuja artisteja. Et välttämättä edes tiedä, mikä on tubettaja.
Olet myös huomannut että yhä useammin korvanapeistasi lähtee pyörimään joko asiaohjelmia tai podcasteja. Ne kun ovat niin rauhoittavia.

Tässä nyt muutama ajatus aikuisuuden portaista. Samaistuitko  kaikkiin kohtiin vai jäikö joku ajatus täysin tuntemattomaksi? 

Nyt lähden salille, niin saataisiin edes yksi uudenvuoden lupaus täytettyä.



You May Also Like

0 kommenttia

jätä kommenttia!